Nieuws

Bestuur zoekt dialoog tijdens werkgeversbijeenkomst

Ruim 50 werkgevers kwamen donderdag 8 oktober 2015 naar de werkgeversbijeenkomst van Bpf GIL. Behalve aandacht voor de actuele ontwikkelingen, de financiële positie van het fonds en de organisatie van het bestuur, was er een vooruitblik naar 2016. 

Nieuwe pensioenregeling

In 2014 en 2015 zijn veel regels voor pensioenfondsen veranderd. Wat betekenen deze veranderingen voor de pensioenregeling van Bpf GIL? En wat zijn de gevolgen voor de premie en de rol van de werkgever? Aan de hand van deze essentiële vragen gaf Mark van de Velde, actuaris van Aon Hewitt, een toelichting op de nieuwe pensioenregeling van het fonds.

Zo werkt pensioen

Ook was er de presentatie Zo werkt pensioen van Geert Maessen van AZL.  Hij liet zien hoe werkgevers via de werkgeversportal van AZL kunnen samenwerken aan een correcte pensioenadministratie en aan de juiste pensioenoverzichten voor hun werknemers. 

Pensioencommunicatie 

Tenslotte konden de aanwezige werkgevers luisteren naar een presentatie van Anoesjka Koopmans, communicatieadviseur van AZL. Zij maakte duidelijk welke gevolgen de wet Pensioencommunicatie heeft voor werkgevers en werknemers. Ook bood ze de toehoorders een blik op de nieuwe website van het fonds en het daaraan gekoppelde platform Mijn Pensioencijfers. Binnen dit online platform kunnen de deelnemers van het fonds direct hun pensioenzaken regelen.

Verheugd

Het bestuur van Bpf GIL was verheugd over de opkomst tijdens deze werkgeversbijeenkomst. ‘Het is goed om de vragen die onder werkgevers leven, in een bijeenkomst als deze te delen’, meldde bestuurslid Jelle Griffioen. Hij bood ruimte voor dialoog en voor het uitwisselen van ervaringen van werkgevers. ‘Wat hebt u altijd al willen weten, wat leeft er bij u en wat zou u graag anders willen zien?’ In dit kader vertelde werkgever Princes Foods B.V. over de ervaring die het bedrijf heeft gehad met de pilot van de deelnemersbijeenkomst. ‘We kenden een zeer hoge opkomst bij deze bijeenkomst, die door onze werknemers beoordeeld werd met een 8,1. Een bijeenkomst die ik dan ook iedere werkgever écht aanraad’, aldus de werkgever van Princes Foods B.V.

Meer informatie

Was u niet aanwezig tijdens de werkgeversbijeenkomst, maar bent u wel geïnteresseerd in de presentaties van die dag? Dan kunt u via gil-werkgevers@azl.eu een hand-out aanvragen met daarin de verschillende presentaties.

Op de documentenpagina van deze website vindt u de informatiekaart voor werkgevers, de werkgevershandleiding en informatie over de basiscursus pensioen en de deelnemersbijeenkomsten.

U hebt nog enkele antwoorden op gestelde vragen van ons tegoed. Die vindt u binnenkort ook op de documentenpagina.

Het bestuur is voornemens om in 2016 weer een werkgeversbijeenkomst te organiseren. Hopelijk komen daar nóg meer aangesloten werkgevers op af.