Nieuws

2015: het jaar van de nieuwe pensioenregels

Het jaar 2015 stond in het teken van de invoering van nieuwe regels. Het nieuwe Financieel Toetsingskader (nFTK) introduceerde de beleidsdekkingsgraad (12-maand gemiddelde dekkingsgraad), nieuwe regels rondom het verhogen van de pensioenen en ons pensioenfonds voerde voor het eerst een zogeheten haalbaarheidstoets uit naar de koopkracht van het pensioen in diverse toekomstscenario’s. Ook de nieuwe Wet Pensioencommunicatie werd in juli 2015 van kracht. In ons jaarverslag lees u welk effect de nieuwe regels hebben op ons fonds en hoe ons bestuur hiermee omgaat.

Onderwerpen

Verder leest u in ons jaarverslag over alle andere ontwikkelingen waar ons pensioenfonds mee te maken heeft gehad in 2015. Het gaat om ontwikkelingen op het gebied van pensioen in het algemeen en bij ons fonds in het bijzonder. Met het jaarverslag legt het bestuur verantwoording af over het gevoerde beleid van 2015. U leest:

  • welke beleidskeuzes het bestuur heeft gemaakt en waarom
  • wat het oordeel hierover was van het Verantwoordingsorgaan en de Raad van Toezicht
  • hoe de jaarrekening eruit ziet
  • hoe onze financiële positie zich heeft ontwikkeld
  • welke kosten ons fonds heeft gemaakt
  • met welke risico’s ons fonds te maken heeft en hoe het bestuur hiermee omgaat 

Volledig jaarverslag

Wilt u alle ins en outs weten? Lees ons volledige jaarverslag 2015.

Snel en makkelijk: verkort jaarverslag

Wilt u liever een samenvatting? Binnenkort verschijnt ons jaarverslag ook in een verkorte vorm waarin voor deelnemers alle belangrijke informatie kort op een rij is gezet. Ook dit verkorte jaarverslag wordt gepubliceerd op de Documentenpagina op deze website.

Meer informatie

Heb u vragen over het jaarverslag of vragen over uw pensioen? Neem contact met ons op. Onze medewerkers helpen u graag.

 

Bron: Bestuur