Nieuws

Check uw pensioen tijdens de Pensioen3Daagse

De Pensioen3Daagse vindt dit jaar plaats op 1, 2 en 3 november. Tijdens deze 3 dagen is er extra aandacht voor de manieren waarop u informatie kunt vinden over uw pensioen. Want als u nú weet hoeveel pensioen er voor u is, komt u straks niet voor verrassingen te staan.

Tijdens de Pensioen3Daagse zijn er in het hele land verschillende activiteiten die te maken hebben met pensioen. Denk daarbij aan een pensioenlunch of een pensioenspreekuur. Het platform Wijzer in Geldzaken is de centrale organisator van de Pensioen3Daagse.

Wat moet u doen voor uw pensioen?

Wat u moet doen voor uw pensioen, hangt af van uw persoonlijke situatie. Daarom is het verstandig om na te gaan hoeveel pensioen u kunt verwachten en of dat voldoende is om straks uw plannen uit te voeren.

Er zijn verschillende manieren om te checken of er voldoende pensioen voor u is:

  1. Ga naar Mijn Pensioencijfers
    Mijn Pensioencijfers is onze online omgeving waarin u uw pensioen kunt checken en zelf wijzigingen kunt doorvoeren. U komt in Mijn Pensioencijfers terecht door met uw DigiD in te loggen op deze website. In Mijn Pensioencijfers ziet u in één oogopslag wat u aan pensioen hebt opgebouwd bij ons fonds. Voor uzelf en voor uw eventuele nabestaanden.
       
  2. Bezoek Mijnpensioenoverzicht.nl
    Op www.mijnpensioenoverzicht.nl vindt u een overzicht van hoeveel pensioen u in totaal kunt verwachten als u met pensioen gaat in bruto én netto bedragen. Het gaat om pensioen via uw werkgever(s) en AOW-pensioen van de overheid. U logt in met uw DigiD.
      
  3.   Gebruik de pensioentool van Wijzer in Geldzaken
    De pensioentool Wat moet ik doen voor mijn pensioen? is een tool die ieder jaar wordt vernieuwd naar aanleiding van (eventuele) wijzigingen in beleid van de overheid. Deze tool stelt u enkele eenvoudige vragen over uw persoonlijke situatie. U krijgt als output een gepersonaliseerde lijst met aandachtspunten en pensioentips.

Meer informatie

Meer informatie krijgt u tijdens een van de vele bijeenkomsten over pensioen op 1, 2 en 3 november 2016. Kijk welke activiteiten er in uw buurt plaatsvinden tijdens de Pensioen3Daagse op www.wijzeringeldzaken.nl.
Hebt u vragen over uw pensioen bij ons pensioenfonds? Neem dan contact met ons op. Onze medewerkers kennen uw pensioenregeling en helpen u graag.