Nieuws

Mijnpensioenoverzicht.nl breidt uit

Op de website Mijnpensioenoverzicht.nl krijgt u een overzicht van hoeveel pensioen u in totaal kunt verwachten wanneer u met pensioen gaat. Het gaat om het pensioen dat u hebt opgebouwd via uw werkgever(s) en AOW-pensioen van de overheid. De cijfers op deze website worden nu vaker geactualiseerd en u krijgt meer informatie.

Wat vindt u op Mijnpensioenoverzicht.nl?

Als u inlogt met uw DigiD, ziet u de informatie van al uw pensioenfondsen en -verzekeraars bij elkaar opgeteld. Ook het AOW-pensioen dat u van de overheid krijgt, is meegerekend. U ziet dus in één oogopslag:

  • hoeveel AOW-pensioen u ontvangt van de overheid
  • hoeveel aanvullend pensioen u daarnaast hebt opgebouwd tijdens uw loopbaan bij verschillende werkgevers
  • bij welke pensioenfondsen en –verzekeraars u pensioen hebt opgebouwd
  • hoeveel pensioen u in totaal kunt opbouwen als uw situatie en de situatie van ons fonds niet veranderen
  • hoeveel uw nabestaanden krijgen als u komt te overlijden

Wat is vernieuwd?

Het gaat om 3 aanpassingen:

1. Gevolgen eerder of later met pensioen

Sinds deze zomer kunt u in Mijnpensioenoverzicht.nl berekenen wat de financiële gevolgen zijn van langer doorwerken of eerder stoppen. Zo ziet u een inschatting van de hoogte van uw pensioen als uw pensioen ingaat:

  • 2 jaar voor uw AOW-datum
  • op uw AOW-datum, of
  • een jaar na uw AOW-datum

Uw AOW-datum hangt af van uw leeftijd. Op de website van de Sociale Verzekeringsbank kunt u zien vanaf wanneer u AOW-pensioen ontvangt.

2. Inloggen met partner

U kunt samen met uw partner inloggen en het gezamenlijke pensioen bekijken.

3. Actuelere informatie

De informatie op Mijnpensioenoverzicht.nl werd voorheen 1 keer per jaar ververst. Nu gebeurt dat vaker: 3 keer per jaar. Hierdoor kan het zijn dat u op Mijnpensioenoverzicht.nl actuelere cijfers ziet dan op het pensioenoverzicht dat u als werknemer en gepensioneerde jaarlijks van ons fonds ontvangt. Oud-werknemers ontvangen hun pensioenoverzicht eens in de 5 jaar. Ook kunnen deze cijfers afwijken van de cijfers die u ziet in Mijn Pensioencijfers, de beveiligde omgeving van deze website. Deze cijfers worden nu nog 1 per jaar geactualiseerd met de cijfers op uw pensioenoverzicht.

Meer informatie

Hebt u nog vragen over Mijnpensioenoverzicht.nl of uw pensioenoverzicht? Kijk eens bij de veel gestelde vragen.

Hebt u vragen over de cijfers die u ziet op uw pensioenoverzicht, in Mijn Pensioencijfers of op Mijnpensioenoverzicht.nl? Neem dan contact op. Onze medewerkers helpen u graag.